U kan door onze website navigeren door rechtsbovenaan op deze pagina het menu te openen door te selecteren.

Ligier en Microcar zijn dé merken als het gaat om brommobielen!

Onze brommobielen zijn hoogwaardige voertuigen die mobiliteit bevorderen. Niet alleen voor senioren en personen met een beperking, maar voor iedereen vanaf 16 jaar. Onze brommobielen rijden maximaal 45 km per uur en u heeft geen autorijbewijs nodig om er in te mogen rijden. Met een AM rijbewijs mag u in elke brommobiel rijden. Tegenwoordig is de keuze in merken groot, maar Ligier en Microcar zijn nog altijd dé koplopers op het gebied van brommobielen. Voor elke generatie hebben wij een passend model: van klassiek tot sportief en zelfs een cabrio. U kunt nu direct ons aanbod bekijken. Of ga naar één van onze dealers en maak vrijblijvend een testrit.

Microcar en Ligier bouwen al jaren moderne brommobielen met een geheel eigen en onderscheidend karakter. Kernwoorden als design, luxe, vooruitstrevende technologieën, comfort en rijplezier, vatten samen waar deze merken voor staan. Onze nieuwste modellen met een stille en zuinige DCI-motor zullen zelfs bij de meest veeleisende gebruikers in de smaak vallen.

Ligier en Microcar zijn merken met een onderscheidend vermogen

Een brommobiel geeft u meer vrijheid en zelfstandigheid. Een ideale wagen om uw sociale contacten te onderhouden en natuurlijk ook voor de boodschappen. Zo’n vijftien jaar geleden verschenen onze eerste brommobielen ook op de Nederlandse wegen. Hoewel de brommobiel eerst als vreemde en misschien wel lastige verkeersdeelnemer werd beschouwd, is zijn aanwezigheid inmiddels overal ingeburgerd. Ligier en Microcar zijn merken die zorgen voor erkenning, herkenning en onderscheidend vermogen.

Wij beschikken over een dealernetwerk in de Benelux. Dat betekent dat onze brommobielen in België, Luxemburg én in Nederland te koop zijn. Onze brommobielen hebben alle voordelen die u bij personenauto’s ook vindt, misschien nog wel meer: comfort, luxe, een verfijnde afwerking, grote binnenruimte, hoge gemakkelijke instap, grote bagageruimte en een verstelbare bestuurdersstoel. Alle reden dus om onze brommobielen eens van dichtbij te bekijken.

Brommobielen voorzien van extra aanpassingen

Uw brommobiel kan worden voorzien van extra aanpassingen. Wenst u brommobiel met stuurbekrachtiging? Deze aanpassing zorgt ervoor dat u met minimale inspanning het stuurwiel kan ronddraaien. Het is een praktische oplossing als u bijvoorbeeld moeite heeft met inparkeren of de brommobiel te zwaar vindt om te sturen.

Hoewel een brommobiel aangepast kan worden, is het geen gehandicaptenvoertuig. Om in een brommobiel te mogen rijden, heeft u een AM rijbewijs nodig en u dient een gordel te dragen. Het is geen officieel hulpmiddel in tegenstelling tot een gehandicaptenvoertuig. Ook als u geen beperking heeft, kunt u in een brommobiel rijden. Het is een ideaal voertuig voor korte afstanden. In de stad komt een brommobiel prima mee met het overige verkeer. Op het platteland is de brommobiel ook een uitkomst gebleken, vooral in de gebieden waar vrijwel geen openbaar vervoer is.

Een brommobiel kopen doet u om de voor u moverende redenen. Welke reden u ook heeft, met onze merken brommobielen weet u zeker dat u kwaliteit koopt. Wilt u een testrit? Dan kunt u naar een Ligier en Microcar dealer bij u in de buurt gaan. Klik daarvoor op het menu ‘dealernetwerk’.

Hieronder treft u voor het gemak een aantal steden aan waarin u in of vlakbij 1 van onze dealers zult vinden.

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Den Haag
  • Utrecht
  • Eindhoven
  • Tilburg
  • Almere
  • Groningen
  • Breda
  • Nijmegen

U bent er van harte welkom.

Probeer eens een brommobiel van Ligier of Microcar uit! Met de Ligier Group beschikt uw volgende brommobiel zeker over een eigen karakter; sportieve lijnen, innoverende motorisatie en een royale uitrusting! Laat u verleiden door het gamma van Ligier en Microcar, geproduceerd in Frankrijk. Ligier Group profileert zich ook op de markt met ecologisch verantwoorde brommobielen, en nodigt u uit een kijkje te nemen in het huidige gamma. Een gamma van klassieke voertuigen tot dienstvoertuigen, uitgerust met een ontbrandingsmotor of elektrisch. Het Ligier Group-gamma is het grootste op de markt van de brommobielen.
(BE) Version française pour la Belgique: http://www.ligiergroup.be/web/nl/ligiergroup/welkom/

(BE) Nederlandse versie voor België: http://www.ligiergroup.be/web/nl/informatie/merken-brommobielen/
 
Ligier Group (www.ligiergroup.be en www.ligiergroup.nl), de overkoepelende groep van de merken Ligier (www.ligier.be | www.ligier.nl) en Microcar (www.microcar.be)
Top